VG: Supermat ER supertrendy OG helsebringende, se her:

Ξ July 16th, 2012 | → 1 Comments | ∇ Helse/Health, Livsstil/Lifestyle, Super food/ helsekost/ Iherb |

SUPERMAT – DEN NYE STORE HELSEBØLGEN SIER DAGENS VG

**her gjør jeg det enkelt, og legger inn/siterer direkte fra Supernature-Bloggen  :mrgreen:

“Supermat er supertrendy”skriver VG i dag. VG inviterte Mat- og landbruksministeren Trygve Slagsvold Vedum og mesterkokkene Jarle Baer og Tommy Østhagen til å prøve ut supermat. Supermaten ble tilberedt av våre egne Superdamer Trine Berge og Sara Chacko. Smakspanelet kom til dekket bord med fem retter bestående utelukkende av supermat. Dette er den nye store helsebølgen mener VG.


På menyen sto både algesmoothie, hvetegress-suppe, tang, rå veganlasagne og rå sjokolademousse. Ingen av de hadde tidligere prøvd supermat. Det skeptiske matpanelet ble positivt overasket og supermaten skled lett ned. “Det var bedre en forventet. Smaken var forsiktig men god” sa matministeren. Kokkene var enige: “Maten har en mild smak. Det meste var godt”.

I dagens artikkel uttaler ernæringsprofessor Christian Drevon seg om supermat og mener det er lite bærekraftig. Dette kan vi avkrefte, supermat er bærekraftig, er lett å dyrke og har hundrevis av vitenskapelige studier bak seg. Verdens helseorganisasjon, WHO, anbefaler supermat-algen Spirulina til små barn, og mener algen kan være med på å bekjempe underernæring.

På den andre siden uttaler lege Dag Schiøth seg meget positivt om supermat i samme artikkel. Schiøth anbefaler supermat til sine pasienter med gode resultater. VG skriver videre om Dr. Schiøth: “Han mener fokuset til den tradisjonelle skolemedisinen burde rettes mer mot forebyggende og optimaliserende helsearbeid. ”

*

WORD! Så – som jeg har sagt og påpekt rimelig mye allerede: Er du opptatt av HELSEN din, og ønsker å bli den beste utgaven av deg selv?? Da vet du hva du må gjøre – NÅ! !Ingen fortjener eller bør akseptere å måtte sette av tid til sykdom.. Når der er ting du kan GJØRE for å UNNGÅ nettopp det! 

Enig??

Peace & Love 

 

One Response to ' VG: Supermat ER supertrendy OG helsebringende, se her: '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' VG: Supermat ER supertrendy OG helsebringende, se her: '.

  1. Ragnhild said,

    on July 18th, 2012 at 17:50

    Supermat er GØY! Og det er litt tullete å si det ikke er bærekrafig- det er klart det er 🙂 Det er jo animalsk mat som ikke er bærekrafig!
    Veldig bra det har blitt så populært og normalt med supermat!

Leave a reply