Trening + Supermat = Super-helse!

Ξ April 17th, 2012 | → 5 Comments | ∇ Helse/Health, Livsstil/Lifestyle, Super food/ helsekost/ Iherb |

…presenterer derfor i kjent stil en meget velsmakende, næringsrik og energigivende fitness-smoothie, som i aller høyeste grad er velegnet for ALLE som TRENER – uansett nivå. Den er komplett sammensatt, med alle de nødvendige næringsstoffene, samt en hel rekke ekstra gode egenskaper du kan lese mer om under oppskriften: (ps: eplet måtte jeg bare ta med som bakgrunns-dekor, det var så fint synes jeg  :roll:)

Oppskrift – 1 stor smoothie

2 dl vann m/litt sunniva eple/mangojuice (du kan fint bruke kun vann..)
1 ts Okinawa Happy delight olje (sitrussmak)
1 ss Aktivated barley
1/2 ss Spirulina
1 ss Kamut hvetegress
1 ss Erteprotein-isolat (..jeg tar oftest 2 :mrgreen: ) Smaksnøytral, 85% proteiner, og med en perfekt aminosyreprofil!
1 ss Lecithinpulver

1/3 banan (eller mindre – kan også sløyfes)
1/2 pære (ta en hel dersom du sløyfer banan)
*litt kanel + fersk ingefær.
Til info:Ingefær gir en varmende effekt og bedrer sirkulasjon kroppen, kanel er bl.a blodsukkerstabiliserende. Disse “krydderiene” virker også positivt inn på forbrenningen!)

Ha alt i en blender og kjør til en jevn masse. Spe med mer vann til du får ønsket konsistens. Har du ikke blender tilgjengelig, så sløyfer du frukten, enkelt og greit!

…………………………………………………………………………

I denne Super-protein-shaken får du i deg følgende: (alt fås kjøpt på Supernature – i butikkene eller på super-nature.no)

-Komplette og lett opptakelige proteiner fra erteprotein-isolat. Den er KNALLBRA!
-Komplekse, langsomme karbohydrater fra aktivert bygg, som gir god energi, og holder blodsukkeret stabilt både under og etter trening. Aktivert bygg er også basedannende, det styrker immunforsvaret, er mildt betennelseshemmende og gir en raskere restitusjon.
Sunne fettsyrer; omega 3, 6 og 9 fra oljen, og lecithin.

..som om ikke det var nok, så inneholder den i tillegg basedannende og rensende hvetegress, rikt på vitaminer, mineraler, enzymer, antioksidanter og klorofyll. Hvetegress er også mildt betennelsesdempende, letter restitusjon, og hjelper kroppen med å bryte ned proteiner. Det hjelper kroppen å effektivt bli kvitt syre og slaggstoff som samler seg under/etter hard trening!
Sist, men ikke minst er spirulina en viktig ingrediens med mye gode fordeler: Her får man i seg viktige vitaminer, mineraler, lett-opptakelig protein (les: meget høy biotilgjengelighet!), samt jern, kalsium, magnesium, betakaroten og bl.a fullspektret B-vitamin. Spirulina styrker immunforsvaret, balanserer stoffskiftet, renser organene, demper sultfølelsen, og vil (i kombinasjon med riktig kosthold!!) virke vektregulerende (hvilket for mange er et mål i seg selv..eller?? Er jo “kjekt” å se bra ut – hele året? og kanskje EKSTRA bra når man har litt mindre klær på, sånn sommerstid? he he 😉 )

.. jeg elsker treningen, og kostholdet mitt! Målet med dette? En SUPER-helse, samt en flott, sterk og akkurat passe atletisk kropp!

 

 

..Tenk derfor litt over hva det er kroppen egentlig trenger i forbindelse med trening, både i tiden før, under – og etter.. JA, den trenger proteiner og karbohydrater – helt klart! MEN, det er ikke nok, det mangler en hel rekke viktige bestanddeler og næringsemner, som har med syre/base balansen og cellefornyelse (les: Anti-age!) å gjøre. Etter trening så er syrenivåene i kroppen høyere enn ellers (høyt syrenivå er en tilstand der bl.a cellene våre forringes og “eldes”), samt at slaggstoffer samles opp i muskulatur og annet vev. Derfor er spesielt hvetegress/greens og alger viktig å få i seg både “pre og post-workout”, siden det hjelper til med å rette opp i denne ubalansen, og bidrar til en “rensing” av musklene, og mye raskere restitusjon. I tillegg bruker jeg ren konsentrert aloe vera i drikkevannet mitt, og også i shakene jeg lager, siden det også stimulerer til cellefornyelse, er basedannende og øker kroppens næringsopptak. Kommer tilbake til 2 andre ting jeg også bruker – i vannet jeg drikker..

..Hvorfor gjør jeg dette? Jo, fordi jeg nå kan mye mer om kosthold, still learning, hele tiden oppdaterer jeg meg – med et litt breder perspektiv og ny innfallsvinkel, siden den “tradisjonelle” kostholdsfilosofien” blir utfordret på flere hold.. og rett og slett ikke holder mål lengre.. Den slår sprekker og “smuldrer” bort!

Kort fortalt;

..Supermat + Trening = sant!

………………………………………….

Nina.

 

 

 

5 Responses to ' Trening + Supermat = Super-helse! '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Trening + Supermat = Super-helse! '.


 1. on April 17th, 2012 at 21:05

  mye godstoffer der. det er viutig å gi kroppen alt den trenger 🙂

 2. Elin said,

  on April 17th, 2012 at 21:10

  Hei!
  Jeg er litt freidig å kommer med et bloggønske til deg! 🙂
  Kunne du hatt mulighet til å skrive et innlegg om dette med melk og melkeprodukter? Leser jo masse om at melk er for spedbarn og kalver og ikke bra for kroppen for voksne mennesker, men hvorfor er det slik? Er det foreksempel laktosen som gjøre at man får uren hud? Vil det da være greit å drikke laktoseredusert? Er eventuelt økologisk melk bra?

 3. Nina Furseth said,

  on April 17th, 2012 at 23:28

  Hei 🙂

  Det skal jeg kunne få til, men må da undersøke mer..

  Men som du sier, så er det veldig mye bra info på nettet om dette, og jeg: men kort fortalt så er dette grunnen til at jeg fraråder melkeprodukter:

  Det som i hovedsak jeg har fokus på, som gjør at melkeprodukter ikke er særlig gunstig, er at de er sterkt syredannende for kroppen, og dermed belaster systemet unødig, og tærer på kroppens minerallagre (i skjelettet). Syren må nøytraliseres, og da frigjøres de basiske mineralene kalsium, magnesium, kalium, natrium (og sink)

  Bein og knokler fungerer som en enorm mineralbank, og kroppen forsyner seg grovt av den for å nøytralisere syre. Hele 99% av kroppens kalsium og 80% av kroppens magnesium finnes i beinvevet. Bein inneholder som sagt de basiske mineralene kalium, natrium og sink.
  Maten vi spiser mest av er tradisjonelt regnet som den mest syredannende: kjøtt, fisk, meieriprodukter og brød. Basedannende mineraler får vi hovedsakelig fra frukt og grønnsaker. Imidlertid er både frukt og grønt langt fattigere på mineraler nå enn for bare 30 år siden. Dermed har ikke maten lenger fullt så stor kapasitet til å regulere syreoverskuddet i kroppen.
  En rekke nyere studier viser at tap av vev og mineraler fra bein og knokler er en direkte konsekvens av høyt inntak av syredannende mat.

  Økt syrenivå i kroppen vil også kunne føre til uren hud, så derfor er det at mange hudpleiere anbefaler sine kunder å prøve å kutte ut alle melkeprodukter.
  Og som man vet, så er veldig mange laktoseintolerante, pga mangelen på spaltingsensymet laktase. Noen er også allergiske mot melk i seg selv. Hvorfor det er slik, kan ikke jeg svare på, da må jeg undersøke og komme tilbake til

  Så konklusjonen er: tilfør masse grønt fra gress og alger – dette hjelper kroppen med å holde syrenivået i sjakk! Og da er supermat den løsningen vi har, samt å redusere inntak av de matvarene som skaper mye syre i kroppen.

  Håper du ble litt klokere 🙂

  Nina.

 4. Ragnhild said,

  on April 19th, 2012 at 21:40

  Så deilig smoothie! Jeg prøver å bli flinkere til å bruke supermat som mat, så denne passer perfekt!

  Veldig spennende det du skriver over om melk. Jeg drikker ikke melk selv, er jo veganer, og kan ikke tenke meg at det kan være sunt for menneskekroppen. Men jeg synes ofte det kan være vanskelig å forklare for andre siden mange tror at melk er sunt og “perfekt” mat. neste gang det diskuteres skal jeg huske på svaret ditt 🙂


 5. on April 24th, 2012 at 21:38

  […] Trening + Supermat = Super-helse! […]

Leave a reply