SUPERMAT – en livsstil og lidenskap.. <3

Ξ April 24th, 2012 | → 1 Comments | ∇ Livsstil/Lifestyle, Super food/ helsekost/ Iherb, Words & Wisdom |

Supermat blir vanligvis definert som “matvarer og ingredienser som inneholder eksepsjonelle, og gjerne bredspektrede næringsverdier, i tillegg til medisinske egenskaper”

  • De er som oftest viltvoksende eller dyrket økologisk.
  • I tillegg er de uprosessert, dvs. ikke bearbeidet.
  • De er behandlet på den mest skånsomme måte, i hovedsak ikke varmet opp over 40 C. RAW-food altså. Der “livskraften” er intakt.
  • Alle næringstoffene (*herunder også enzymer, vitaminer, mineraler, anioksidanter) skal være intakte. *disse mikronæringsstoffene ødelegges av bearbeiding/varmebehandling etc.
Det er mange som tror at man kan kalle noe supermat bare fordi det inneholder vitaminer eller noe annet sunt, men alle matvarer inneholder næringstoffer, det er derfor vi spiser dem.
Supermat er i en helt annen kategori. Supermat er mat og medisin i ett!
Og som det kjente ordtaket sier: “La mat være din medisin, og medisinen være din mat..”
 og FITNESS (“Total Fitness”)med blant annet trening, helse og supermat som stikkord.. er min største interesse og lidenskap – og grunnlaget for min livsstil nå, og videre “ut til evigheten”! I tillegg til trening og kosthold handler det også for meg mye om “indre arbeid” – det å jobbe med seg selv, dyrke positivitet (no matter what!) og måten man tenker på. Tankens kraft skal aldri undervurderes.. Man har mer makt enn man tror – i positiv forstand. Makt til å klare det man vil!  Men – det må komme innenfra, og man MÅ ville det nok..
 Her ligger nemlig også nøkkelen til EKTE glede og lykke i livet; Fordi man gjennom tilstedeværelse i sitt eget liv, med balanse og harmoni totalt sett, får muligheten til å bli den “beste utgaven av seg selv”! Og husk; Ekte skjønnhet (og dette gjelder ALLE) kommer innenfra.. Den er det èn selv som skaper, ved å behandle seg selv og kroppen sin riktig – og i tillegg ha det riktige tankesettet.
Med fornyet energi, styrke og vitalitet, får man en mye bedre selvtillit, man “stråler”, kjenner følelsen av å være “fri”, og har alle forutsetninger til å oppnå ALT det man ønsker i livet. Det handler også her mye om evnen til å leve NÅ, og ikke bruke unødig tid og energi på å dvele ved fortiden (du skal ikke tilbake dit..) – eller bekymre seg for fremtiden. Det som skjer – det skjer, og oftest for en grunn.. Fokuser på det du ønsker skal skje, og sørg for å gjøre hver dag til den beste  😀
Her er et knippe bilder fra mitt SUPER-kjøkken (se beskrivelse under bildeserien)
   
       
..noe som fristet litt eller??
  🙄
Bilder ovenfra:
1: Grønn, nydelig frisk smoothie med bl.a kamut hvetegress, spirulina, lecithin og activated barley. Oppskrift her
2: Rosa supersmoothie med fryste bringebær, proppet med energi fra bl.a ricebran, activated barley, lecithin, xtra virgin cocosolje, agavesirup, vanilje og ris eller mandelmelk. Oppskrift her
3: Goji-te – enket og greit en ss gojibær i en tekopp, hell over varmt vann og la trekke noen minutter
4: Gojibær, hempfrø og kakaonibs i skjønn forening
5 & 6: Nina’s supersjokolade – der jeg satte sammen oppskriften med særdeles heldig resultat  😉 Oppskrift her
→ → Alle ingredienser får du hos meg på Supernature! (og mye gode tips, råd og personlig veiledning)
😀

 

One Response to ' SUPERMAT – en livsstil og lidenskap.. <3 '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' SUPERMAT – en livsstil og lidenskap.. <3 '.


  1. on April 24th, 2012 at 22:48

    *tommel opp for supermat*

Leave a reply