Nina’s tips og råd for en topp-form – “Vol 2”

Ξ August 13th, 2011 | → 2 Comments | ∇ Helse/Health, Livsstil/Lifestyle |

Her fortsettelsen av “Vol 1”, der de mest grunnleggende basic rådene fikk en kort gjennomgang. Her følger litt mer, på det “abstrakte” plan, som er minst like viktig mener jeg, siden innstillingen man har, tankemåten, handlekraft, disiplin, tålmodighet og dedikasjon er viktige “verktøy” (les: suksessfaktorer) for å lykkes – med MÅLET!

… så:  

11# En selvfølge…
Er å unngå alle alkoholholdige drikker, fordi alkohol senker fettforbrenningen drastisk, og ikke akkurat stimulerer til muskelbyggende eller produktiv tilstand i kroppen..!
(merk: når målet er en best mulig form! Jeg sier ikke at man aldri skal kunne ta et glass, her er poenget hva man MÅ gjøre for å komme i BEST mulig form!)

12# – Ta deg tid..
Spis langsomt og tygg maten godt. Hjernen trenger opptil 20 min på å registrere at magen er ”full”.. (dette har jeg i hvertfall tatt seriøst, litt i overkant kanskje? ref. neste punkt..)

.. min “rekord” på  antall tygg, da jeg for moro skyld talte, var over 80 tygg.. på en biffbit. Må sies, at den var seig (og jeg har kanskje dårlige hoggtenner??), men jeg tygger VELDIG mye mer enn andre har jeg observert.. tygger jo kesam og proteinshaken min også til en viss grad, “miljøskadet”! he he..

13# – ”Sultekur” er IKKE veien å gå..
Spis NOK mat! Ikke kutt drastisk ned på matinntaket, da er det fare for at du skrur ned forbrenningen, og kroppen ”sparer” desperat på fettet, i stedet for å forbrenne det! Få hjelp av noen med erfaring til å sette opp en kostholdsplan, meg for eksempel..
Ha også en dag i uka der du unner deg noe godt. Men; ikke noe fråtsing med ubegrenset matinntak. La det være 2-3 ”belønningsmåltider” der du gjerne øker inntaket av (riktig type) karbohydrater.
Reefeed’en er fin her, fyll opp med bra karb og lite fett. Jeg kan hjelpe deg med et bra opplegg, ta kontakt! mail@nina-furseth.com

14# – Relax…
Unngå stress, og sørg for å få nok søvn. Det gir deg en bedre fettforbrenning og mye bedre restitusjon (og humør!!). For mye stress øker kortisolnivået i kroppen, som igjen gir høyere insulinproduksjon som følge av at kortisol øker blodsukkeret ved å bryte ned muskelvev til glukose. Ikke bra! Stress fører altså til økt nedbrytning av fettfritt kroppsvev til energiformål, både fra muskler, bindevev og skjelett. (og “muggen” dagsform!)
Tips: har du en jobb som tar knekken på deg, og du stresser deg gjennom uke etter uke, og kanskje ikke engang trives? BYTT JOBB! Du vil ikke angre!

…understreker poenget mitt de her eller? 😎

15# – Hastverk er lasteverk..
Kutt ut typiske ”raske løsninger”, fancy dietter og pulverkurer! Det er endring i selve livsstilen, og en langvarig permanent omlegging av spisevaner som er ”hemmeligheten” bak enhver vellykket ”slankekur” (liker ikke engang det ordet, negativt ladet). Uansett; det finnes ingen snarvei eller ”magisk pille”.. tro meg, da hadde jeg visst om det.. «du blir hva du spiser».. og gjør..!

Det samme gjelder kosttilskudd. Skal man få best mulig utbytte av de ulike typer kosttilskudd, så må man ha et riktig sammensatt kosthold som grunnlag for å oppnå maksimal effekt. Derav navnet kost-tilskudd.

*Altså det er kun DU som skape den kroppen du ønsker. Du må ha et MÅL – vite hvordan du skal gå frem på VEIEN (les: oppskrift og veiledning) dit – og hele tiden ha klart for deg HVORFOR du skal gjøre dette, fordi det er MYE hardt arbeid før du er der, fristelser og i verste fall trusselen om å gi opp! TÅLMODIGHET er et viktig verktøy, som sammen med treningen og kostholdet er suksesskriterier for å nå målet som er satt.

16# Konklusjon:
For å lykkes med målet om å komme i form, kanskje i toppform, OG ikke minst vedlikeholde en god form OG helse, så MÅ man i tillegg til å trene regelmessig også vite litt om kosthold; altså HVA man skal spise, hvor MYE, NÅR på dagen er ideelt, og HVORFOR! **Men det fine her, er at jeg kan hjelpe til med mesteparten, sånn at du i praksis egentlig ikke trenger å vite “alt” likevel.. 😎

17# – Dagens lille pep-talk..
Ha tålmodighet, vær disiplinert, tenk positivt, og gjør en real innsats! Dette gjelder for både trening, kosthold og i livet generelt. Ha fokus på og visualiser målet ditt, og tenk på hvorfor, og for hvem det er du gjør det. Det er DU som vinner på å gjennomføre opplegget, og det er DU som får belønningen. Tro meg, da er det verdt alt ”strevet” det var med å komme dit.. og bonusen er at du har etablert nye og mye bedre vaner, som forhåpentligvis er der for å bli 😉

Og for å gjenta noe jeg mener bør gjentas: SLUTT å SAMMENLIGNE deg med andre, sørg heller for å skape den BESTE utgaven av DEG selv.. !

Ha en riktig fin helg!

 .. Lykke til! 🙂

//Nina.

 

2 Responses to ' Nina’s tips og råd for en topp-form – “Vol 2” '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Nina’s tips og råd for en topp-form – “Vol 2” '.

  1. Anne-Cathrine said,

    on August 13th, 2011 at 12:39

    Du er og blir en sann inspirasjons kilde og en fantastisk motivator 😀 Tusen takk Nina<3


  2. on August 13th, 2011 at 17:32

    jeg er veeeldig dårlig på å ta meg tid å tygge.jeg sluker maten!

Leave a reply