Nina’s “Fitness Smoothie”

Ξ April 23rd, 2011 | → 2 Comments | ∇ Helse/Health, Oppskrifter/ Recipes, Super food/ helsekost/ Iherb |

…dette er en meget velsmakende, næringsrik og energigivende fitness-smoothie, som i aller høyeste grad er velegnet for ALLE som TRENERuansett nivå. Den er komplett sammensatt, med alle de nødvendige næringsstoffene, samt en hel rekke ekstra gode egenskaper du kan lese mer om under oppskriften:

Oppskrift – 1 stor smoothie

2 dl sunniva eplejuice (jeg tar 50/50 vann/juice..)
1 ts extra virgin cocosolje
1 ts Okinawa Happy delight olje (sitrussmak)
1 ss aktivated barley
1/2 ss spirulina
1 ss kamut hvetegress
1 ss hamp proteinpulver (..jeg tar oftest 2 :mrgreen: )
1 ss lecithinpulver
1/3 banan (eller mindre – kan også sløyfes)
1/2 pære (ta en hel dersom du sløyfer banan)
1 dl vann (sper med til slutt til riktig konsistens)

Ha oljene i blender, sammen med frukt og juice, og bland til en jevn masse. Ha så i alle de tørre ingredienser, og bland godt igjen. spe med vann til du får en fin glatt konsistens.

…………………………………………………………………………

I denne super-protein-shaken får du i deg følgende: (alt fås kjøpt på Supernature)

-Komplette og lett opptakelige proteiner fra hamp
-Komplekse, langsomme karbohydrater fra aktivert bygg, som gir god energi, og holder blodsukkeret stabilt både under og etter trening. Aktivert bygg er også basedannende, det styrker immunforsvaret, er mildt betennelseshemmende og gir en raskere restitusjon.
Sunne fettsyrer; både i form av MCT-fettsyrer (mellomlange triglyserider), Lecithin og omega 3, 6 og 9.

..som om ikke det var nok, så inneholder den i tillegg basedannende og rensende hvetegress, rikt på vitaminer, mineraler, enzymer og klorofyll. Hvetegress er også mildt betennelsesdempende, letter restitusjon, og hjelper kroppen med å bryte ned proteiner. Det hjelper også kroppen å bli kvitt syre og slaggstoff som samler seg under/etter hard trening!
Sist, men ikke minst er spirulina en viktig ingrediens jeg ikke vil være foruten. Her får man i seg vitaminer, mineraler, lett-opptakelig protein (les: meget høy biotilgjengelighet!), samt jern, kalsium, magnesium, betakaroten og fullspektret B-vitamin. Spirulina styrker immunforsvaret, balanserer stoffskiftet, renser organene, demper sultfølelsen, og kan virke vektregulerende (hvilket for de fleste er et mål i seg selv..)

..Tenk litt over hva det er kroppen egentlig trenger i forbindelse med trening, både i tiden før –  og etter.. JA, den trenger proteiner og karbohydrater – helt klart! MEN, det er ikke nok, det mangler en hel rekke viktige bestanddeler og næringsemner, som har med syre/base balansen og cellefornyelse (les: Anti-age!) å gjøre. Etter trening så er syrenivåene i kroppen høyere enn ellers (høyt syrenivå er en tilstand der bl.a cellene våre forringes og “eldes”), samt at slaggstoffer samles opp i muskulatur og annet vev. Derfor er spesielt hvetegress og purely greens viktig å få i seg både “pre og post-workout”, siden det hjelper til med å rette opp i denne ubalansen, og bidrar til en “rensing” av musklene, og mye raskere restitusjon. I tillegg bruker jeg ren konsentret aloe vera i drikkevannet mitt, og også i shakene jeg lager, siden det også stimulerer til cellefornyelse, er basedannende og øker kroppens næringsopptak.

..Hvorfor gjør jeg dette? Jo, fordi jeg nå kan mye mer om kosthold – med et litt breder perspektiv og ny innfallsvinkel, der den “tradisjonelle” kostholdsfilosofien” blir utfordret på flere hold.. Og enkelt og greit fordi;

..Supermat + Trening = sant!

……………………………………..

Ha en fortsatt fin Påske! 😀

Nina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Responses to ' Nina’s “Fitness Smoothie” '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Nina’s “Fitness Smoothie” '.

 1. Caroline said,

  on April 23rd, 2011 at 21:04

  Utrolig god artikkel søta!!:) God påske!!

  Klem Caro

 2. Nina Furseth said,

  on April 24th, 2011 at 23:08

  Tusen takk! 🙂

Leave a reply