Nina’s 7 beste tips for “SOMMER-FORMEN”..

Ξ May 17th, 2012 | → 9 Comments | ∇ Helse/Health, Kosthold, Livsstil/Lifestyle, Super food/ helsekost/ Iherb |

..Sommerformen ja – det ganske så kjente uttrykket – på det vi anser som den “akseptable” bikini/badebukseformen? Eller?? Vel – dette er fullstendig opp til hver enkelt å bestemme hva er. Og bare så det er sagt; La aldri noen “andre” fortelle DEG hvordan du skal se ut for å se “BRA” ut.. Dette er det DU som bestemmer! Andre har ikke stemmerett what so ever.. Det er din kropp – du bestemmer når du er fornøyd.. !!

 – MEN: selve oppskriften på hvordan man kommer i mål – og oppnår denne “sommerformen”, den kan være grei å få fortalt fra noen med erfaring på området, helst i enkle, korte trekk… ikke sant??  :mrgreen:

1# – Styrketrening!

Tren med vekter, minst 3 ganger i uka. Og ikke vær redd for å ta i litt, du får ikke store muskler sånn plutselig.. tvert imot – du får en strammere og flott fysikk, siden det er muskelmassen som er med på stramme opp figuren. Dessuten får du en høyere fettforbrenning totalt sett, selv når du er i ro.

2# – Cardio – Ingen vei utenom

Dette er den mest effektive tingen for å forbrenne mest mulig fett. Raske gåturer, jogge, løpe, sykle, korte intervall-økter eller lengre økter med moderat tempo. Finn DIN variant som du trives med og dermed faktisk gjennomfører med glede. Tenk på hva du ønsker å oppnå med det – og gled deg over at dette er noe som gir DEG de resultatene du ønsker!

3# – Spis supermat, masse grønnsaker, nok proteiner og sunt fett !

 – Supermat og grønnsaker alfa og omega. Gress og alger bidrar positivt når man ønsker å komme i god form! Frem med shakeren! Supermat tilfører næringsstoffer som vanlig mat og grønt ikke er i nærheten i å måle seg med. Grønnsaker kan du spise så mye du vil, av alle varianter. Dette er karbohydratkilden, det er fiberrikt og metter godt, i tillegg til å inneholde vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Supermat, spesielt de “grønneste” variantene er ideelt på enhver diett – og i en livsstil der målet er en best mulig form! Eksempel på de grønne er: Supernature Purely Greens, Kamut hvetegress, Chlorella og Spirulina.

 -Gress og alger bidrar positivt når man ønsker å komme i god form og redusere fettprosenten på kroppen! Frem med shakeren! Supermat tilfører næringsstoffer som vanlig mat og grønt ikke er i nærheten i å måle seg med. Du kan dermed spise en god del mindre kcal, og likevel få i deg det nødvendige av næringsstoffer som kroppen trenger for å holde seg sunn og sterk!

Proteiner holder deg mett lengre, gir stabilt energinivå, og det er bevist at høyere proteininntak kan gi lavere fettprosent. Samtidig bevarer du muskelmassen på diett. Muskler er bygget opp av proteiner, det er som nevnt tidligere muskelmassen som får kroppen til å se strammere ut.

Essensielle fettsyrer er kjempeviktig, da de medvirker til mange viktige funksjoner i kroppen din. Det er også påvist at omega3 kan hjelpe å underbygge både fettforbrenning og muskelvekst. Derfor er det viktig å få i seg en god omega-3 olje, samt spise matvarer som inneholder sunt fett, eksempelvis avokado, nøtter, frø, oliven og fet fisk.

4# – Drikk mye RENT vann!

 Dette vet alle, men er dere flinke til også å GJØRE det? Vann er viktig for en optimal forbrenning, og energiomsetning. Det er essensielt for ALLE prosesser i kroppen! Dessverre er vannet vi får fra springen langt fra optimalt – så dersom du er interessert i å gi kroppen det beste, komme (mye) raskere i form og yte mer på trening – Klikk her

 

5# – Periodisk faste – enkelt og effektivt.. en light-versjon (som virkelig fungerer!)

Kort fortalt så anbefaler jeg her å la det gå lengre tid (12-14 timer) fra siste måltidet om kvelden – til første måltid neste dag. I denne perioden så vil kroppen måtte bruke av de oppsparte energi-reservene, nærmere bestemt fettlagrene. Dette er meget effektivt!

Videre, så er færre store måltider å foretrekke, fremfor mindre små. Nyere forskning peker stadig på at dette er mye mer gunstig når målet er en endring i kroppssammensetning og redusert fettprosent. Måltidene bør bestå av mye proteiner, en del sunt fett og masse grønnsaker (som er karbohydratkilden!)

Prøv, og du skal se at resultatene ikke lar vente på seg! Jeg spiser sånn HELE året!!  😎

 

5# – ”Sultekur” er IKKE veien å gå.. (bare så det er sagt! Det er sabotasje – og ikke særlig hyggelig heller vil jeg tro??)

Spis NOK mat! Ikke kutt drastisk ned på matinntaket, da skrur du bare ned forbrenningen, og kroppen ”sparer” desperat på fettet, i stedet for å forbrenne det! Få hjelp av noen med erfaring til å sette opp en kostholdsplan, meg for eksempel J

Ha også en dag i uka der du unner deg noe godt. Men; ikke noe fråtsing med ubegrenset matinntak.. da saboterer du hele opplegget.

 

6# – Relax… ♥

 ..Unngå stress(!), og sørg for å få nok søvn. Det gir deg en bedre fettforbrenning. (Kort info: stress og lite søvn gir forhøyede kortisolnivåer i kroppen, som både senker fettforbrenningen og bryter ned muskelvev)

7# – Pep-talk.. 

Ha tålmodighet, vær disiplinert, tenk positivt, og gjør en real innsats! Dette gjelder for både trening, kosthold og i livet generelt. Ha fokus på og visualiser målet ditt, og tenk på hvorfor, og for hvem det er du gjør det. Det er DU som vinner på å gjennomføre opplegget, og det er DU som får belønningen. Tro meg, da er det verdt alt ”strevet” (som er positivt “strev”) det var med å komme dit..

LYKKE TIL ♥

…hilsen Nina

 

9 Responses to ' Nina’s 7 beste tips for “SOMMER-FORMEN”.. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Nina’s 7 beste tips for “SOMMER-FORMEN”.. '.


 1. on May 17th, 2012 at 21:59

  god motivasjon dette 🙂 håper du har hatt en fin 17.mai 🙂

 2. Trine said,

  on May 19th, 2012 at 08:49

  Hei 🙂

  Takk for fine tips. Jeg lurer på hvilken karbohydratkilde du anbefaler av havregryn, potet eller (grov) ris? Nå tenker jeg hva du anser som sunnest.

  Jeg har trent i mange år, levd relativt lavkarbo det siste året, og konkludert med at jeg trenger mer karbo for å holde energi og kroppsvekten oppe i forhold til treningsmengde.

  Håper du får en fin helg!

 3. berit said,

  on May 19th, 2012 at 11:35

  Hei Nina! Veldig fine tips, takk :). Ift dette med periodisk faste og vente lengre om morgenen før man spiser, gjelder dette også greens og eventuelle detox ting?

 4. Nina Furseth said,

  on May 21st, 2012 at 20:20

  Nei, de grønne pulverne i vann, spirulina, chlorella, hvetegress o.l kan du ta om morgenen – det gjør jeg og synes det fungerer veldig bra. Da får også kroppen god tid på å ta til seg klorofyll og alle de gode stoffene i det grønne.
  Grønn te, balanse-te kapslene går også fint å ta.

  Er derfor jeg kaller den periodisk faste “light” 🙂 det beste fra to verdener kombinert.

  **hadde forresten vært interessant å hørt hva mannen bak leangains selv mener her – skal ta og høre hva han evt sier 🙂

 5. Nina Furseth said,

  on May 21st, 2012 at 20:22

  Hei 🙂

  Da tror jeg at jeg går for havregryn, siden de er så komplette næringsmessig.

  Men fullkornris er heller ikke ille, så varier mellom de to, alt etter timingen på dag de skal inntas.

  Mvh Nina.

 6. Ragnhild said,

  on May 23rd, 2012 at 19:31

  Masse fine råd, som jeg gleeeeder meg til å følge selv 😀

 7. Nina Furseth said,

  on May 24th, 2012 at 23:27

  Så bra 🙂


 8. on May 25th, 2012 at 11:23

  […] Nina jobber på Super Nature, og driver også med kost- og treningsveiledning. Jeg har hatt endel mail-kontakt med Nina og besøkte henne også på Super Nature når jeg var i Oslo nå i helgen. Nina er ikke veganer selv, men spiser mest vegansk, og synes det er kjempefint at jeg er det. Hun anbefaler sunn plantekost, mye raw food og supermat, og det er jo akkurat det jeg liker- bare at jeg må spise mer og forandre litt på spisemønstret mitt. Jeg får et kostopplegg spesielt oppsatt til meg (gleder meg så!), men dere kan lese Ninas 7 beste tips her! […]

 9. Marianne said,

  on May 26th, 2012 at 09:49

  Kjempefin artikkel, takk 🙂

  Jeg tar selv hampprotein som proteinkilde,
  men er usikker på tilstrekkelig mengde pr dag,
  hva tror du som kan dette ? :-)Sånn ca bare,
  er 163/57.Ganske aktiv.

  Takk for en super blogg, keep ut the good work 🙂

Leave a reply