..Litt om mat og sånn..

Ξ August 12th, 2012 | → 0 Comments | ∇ Helse/Health, Kosthold, Livsstil/Lifestyle, Super food/ helsekost/ Iherb, Trening |

For meg så går trening og bruk av supermat “hånd i hånd”..

Treningen ♥ er for meg min største lidenskap, som sammen med en like stor interesse for kosthold og helse utgjør min livsstil. Jeg har nå gjennom en lang årrekke formet meg en kropp og fysikk jeg ønsker å bevare i best mulig stand, så lenge det lar seg gjøre. Og da er der ganske mange hensyn som bør og må tas – både med tanke på treningen, for å vedlikeholde formen, og det som hevdes å være ENDA viktigere; nemlig kostholdet.

Uttrykket «du blir hva du spiser» bør i aller høyeste grad tas særs alvorlig, fordi det er en sannhet man svært sjelden kommer utenom. Kvaliteten på det du putter i deg av diverse typer mat avgjør ganske så brutalt hvordan kroppen din fungerer – både fysisk og psykisk. Og det er du selv som må ta valget: sunt eller usunt! Vil du være frisk, rask, klar i tankene og relativt sett lykkelig? Eller gå og være små-syk, slapp, deppa, misfornøyd og bedøvet?

For min del, så er ikke dette et tema engang. Jeg velger å gi kroppen min det aller beste, fra øverste hylle, etter beste evne – basert på all den kunnskap jeg har om kosthold i dag.

..“La mat være din medisin, og medisinen være din mat” – er mye sannhet i det uttrykket, eller hva?

Et kjernesunt kosthold med mye grønnsaker (økologisk så langt det går), magre varierte proteinkilder (både animalske og vegetariske) og sunne fettsyrer danner grunnlaget for mitt kosthold. Den er grei! Og mange hevder jo at dette er mer enn nok, til at man får i seg de nødvendige næringsstoffer – både på makro og mikro nivå.. MEN: det er en sannhet med modifikasjoner, siden maten i dag, spesielt frukt og grønt og korn) slett ikke inneholder den mengden næring som for 20-30 år siden.. (stikkord her er dårlig jordsmonn, for lite sol, for tidlig innhøsting, etterfulgt av lite optimal modning på containere på vei til utsalgssted som iallfall ikke kvalifiserer til uttrykket “solmodne” frukt og grønnsaker.. 😕

Så, da har jeg slått fast at; NEI, “kun” vanlig mat, som inneholder “det mest nødvendige” holder ikke dersom man ønsker de BESTE resultatene, og en optimal(!) helse! Jeg gidder ikke ligge på en eller annen statlig fastsatt “normal” der vanlig husmannskost, og for all del en vanlig fett% er å foretrekke. Nei takk! Jeg vil ikke ha en “normal” helse – siden det visstnok er “normalt” å IKKE være på topp! Ei heller en “normal” fett% – og det er forsåvidt MITT valg uansett. Ok, nok om det.

Jeg trenger altså mer enn den normale maten gitt, for å opprettholde/jobbe mot en toppform – ja, som jeg i mitt univers kaller Total Fitness! Her er det supermaten spiller en viktig rolle for meg, fordi den gir det viktige “ekstra” jeg trenger for å optimalisere kroppen – både med tanke på trening og prestasjon, fettforbrenning, energiomsetning, samt generelt velvære, som for å nevne noe omfatter huden og et positivt tankesett! Og uten at sistnevnte fungerer, så skal jeg skrive under på at intet annet heller går som man vil!!!

..”Your body hears everything that your mind says” – oh yeah, you got that one right  😯

test ..who said anything about things being easy?? – 

Supermaten brukt i treningssammenheng har uansett følgende fordeler som er verdt å merke seg:

  • Den bidrar til et bedre og jevnere energinivå, som gir treningen et løft i form av mer utholdenhet, bedre ytelse.
  • Den assisterer kroppen i raskere å bli kvitt syre og slaggstoffer i forbindelse med trening, ergo: bedre utholdenhet og raskere restitusjon.
  • Den balanserer kroppens syre/base balanse, siden det ved et relativt sett høyt inntak av proteiner virkelig gir et økt behov for en sterk og virksom «alkalisk» kilde
  • Den hjelper til og styrker kroppens immunforsvar og fordøyelse, sånn at kroppen kort fortalt selv fungerer mer optimalt og klarer å beskytte og helbrede seg selv raskere. Og når du slipper å bruke tid på sykdom, ja, så er der mer tid å bruke til trening! ikke sant?

..Vel, nok prat! Ha en fin kveld, så skal jeg lage noe mat jeg kan blogge om i morgen..Og VIKTIGST av alt: man skal unne seg å spise det man har lyst på! .. alt avhenger jo av målene man har med ting – som man oftest tilpasser seg, og har LYST til å nå.. eller?

Nina  😎

 

Leave a reply