Kremet, frisk & lett POTETSALAT

Ξ December 22nd, 2013 | → 2 Comments | ∇ Grønnsaker og grønt, Oppskrifter/ Recipes, Salt: Middag, lunch, småretter, Sukkerfritt |

..Førjuls tid, 4 søndag i advent, og alt er rolig og godt.. ENDELIG! Etter et travelt og relativt sett slitsomt år med mye endringer(!) –  Hele meg trenger faktisk en skikkelig time-out nå, der kreftene brukes på TRENING ♥ ♥, og resten av tiden på HVILE! Ja, og så har jeg endelig fått laget noe “ny” mat da, og her kommer oppskriften på min favoritt POTETSALAT, som er supert tilbehør til mye, og siden det er JUL, så nevner jeg at den er helt ypperlig til en mager Jule-skinke, eller spekemat – der jeg (naturlig nok) sverger til kalkun-spekeskinke.. Her kommer oppskriften min:

potetsalat

OPPSKRIFTliten basisporsjon som kan dobles/økes til ønsket mengde.

 • 3-4 kokte helt avkjølte poteter (mandel eller Amandine er absolutt best)
 • 1/2 grønt eple i små terninger
 • 3 ananasringer i små biter
 • 2-3 finhakkede vårløk, eller purre. ca 1/2  dl
 • 1 boks (300g) gresk yogurt. NB: her kan du ta mer/mindre etter ønske. Prøv deg frem
 • 1 ss Vita lett majones (valgfritt, men gir en piff til “fest” ..)
 • 1-2 ts grov sterk sennep (smak til, den gir mye smak)
 • 1/2 ts salt, gjerne Troccomare urtesalt.
 • smak til med stevia/sukrin, og noen ts med ananasjuice. En skvis frisk sitron er også godt.

→ Mix sammen yoghurt, sennep, majones, salt, søtt, ananasjuice. Bruk gjerne el-visp for å få så mye volum på den som mulig. Vend så inn resterende ingredienser, og sett kjølig noen timer.

😀

Ønsker alle en fortsatt fin 4-søndag i Advent ♥

IMAG1019-1 crop

 

 

2 Responses to ' Kremet, frisk & lett POTETSALAT '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Kremet, frisk & lett POTETSALAT '.


 1. on December 23rd, 2013 at 19:11

  Hærlig! Skal lage potetsalat og tunfisksalat til nyttår 😀

 2. Nina Furseth said,

  on December 25th, 2013 at 16:37

  Høres godt ut!!
  Til nyttår skal jeg lage en sunnere waldorfsalat tenkte jeg. Gresk yogurt + litt majones tror jeg vil kunne funke bra der. Så er det vel eple, ananas, pære, stilkselleri, druer og valnøtter.. har jeg glemt noe da? 🙂

  Håper du har en fin Jul. Jeg har lett frem high heels og “den lille sorte” til fest i morgen. Er spent, fordi jeg IKKE er noe kjole-jente.. tenkte å endre på det NÅ!! 😉

Leave a reply