KAKAO – mat med medisinsk virkning!

Ξ August 21st, 2012 | → 2 Comments | ∇ Helse/Health, Kosthold, Super food/ helsekost/ Iherb |

..De fleste liker vel kakao – i en eller annen form? Enten det er i form av en kopp varm drikke, i smoothien, proteinshaken, raw sjokolademousse (oppskrift kommer).. eller hva med en neve kakaobønner, som er så og si så nærme opprinnelsen man kommer? Selv blander jeg en skje kakaopulver i kaffen min, og med et lite kaneldryss så er jo det rene super-helse-antioksidant-styrke-energi-drikken!! :mrgreen:

..rett fra naturen, medisin for kroppen

Siden kakao har så store helsemessige fordeler, så gjengir jeg i dagens bloggpost en artikkel fra Supernature bloggen, som du finner her: http://blogg.super-nature.no/kakao-en-av-de-viktigste-oppdagelsene-i-medisinsk-historie

God lesning  😀

KAKAO – EN AV DE VIKTIGSTE OPPDAGELSENE I MEDISINSK HISTORIE?

Det er det kakaodrikkende Indianske Kunafolket som satte forskerne på sporet av supermaten kakao. En kunaindianer drikker så mye som opptil 40 kopper kakao i uka(!), og har så god helse at en amerikansk forsker klassifiserer kakao som medisin.

 

Ingenting er vel bedre enn når forskningen støtter oss i å nyte smaken av noe godt. 

Norman K. Hollenberg, professor i medisin ved Harvard Medical School, var den første som  studerte sammenhengen mellom kunafolket i Panama og fordelene kakaodrikking  har for helsa. Det indianske folkeslaget har nemlig kun ti prosent risiko for å få hjerneslag, hjertesvikt, kreft eller diabetes.

Hollenberg har  uttalt at dersom hans observasjoner av kunafolket indikerer fremtiden, er kakao blant de viktigste oppdagelsene i medisinsk historie. Etter hans oppdagelser er det også utført en rekke studier i vestlige samfunn på kakaoens helseeffekt. Samlet viser mange funn at regelmessig kakaoinntak i en eller annen form kan senke blodtrykket, halvere risikoen for å dø av hjerte- og karsykdommer, og rett og slett virke generelt livsforlengende.

Nå er det kommet ny forskning som viser at daglig inntak av kakao også kan forebygge svekkelse av hjernen og dermed redusere risikoen for å utvikle demens. Det er flavonoidene(plantestoffer med sterk antioksidativ effekt) i kakaoen som settes i sammenheng med den gunstige effekten. Blant forsøkspersonene i denne studien ble evnen til å tolke visuelle inntrykk, arbeidshukommelse og evnen til å skifte mellom ulike oppgaver styrket, samtidig som studien viste redusert blodtrykk, insulinresistens og oksidativt stress ved daglig inntak av kakao.

Råkakao er spesielt rik på næringsstoffer og er kjent som en lykkedrikk. Kakao inneholder nemlig et stoff som stimulerer følelsen av glede og velvære. I tillegg smaker det himmelsk. Prøv en enkel frokostsmoothie med 1 banan, 1 avokado og så mye RÅ kakao du vil. Supermat for små og store!

 

Kilder:

http://www.sciencedaily.com/releases/2007/03/070311202024.htm

http://www.nutraceuticalsworld.com/contents/view_breaking-news/2012-08-13/new-research-shows-cocoa-flavanols-improve-cognitive-impairment/

 

2 Responses to ' KAKAO – mat med medisinsk virkning! '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' KAKAO – mat med medisinsk virkning! '.

 1. Hanne said,

  on August 21st, 2012 at 21:46

  Hei!

  Jeg driver å trener en god del styrke og bruker derfor en god del proteinpulver. Men så har jeg “oppdaget” denne supernature fooden da vet du. Og finner det ganske så interessant. Var i Oslo nå i sommer og var innom supernature butikken i en av sidegatene langs karl johan. Og kjøpte jo nesten halve butikken-iallefall når en ser hvor mye jeg kjøpte for ha ha ha. Men så er jeg jo ganske interessert i dette og liker det. Fikk god hjelp der også! Av en annen tidligere kroppsbygger tror jeg det var. Nevnte bloggen Fat2fit. Men over til spm: jeg bruker mocca proteinpulveret fra MYrevolution (Børge fagerli) sitt protein og har forstått dette er et veldig bra proteinpulver. Kan jeg blande dette inn sammen med de andre supernature produktene når jeg lager meg smootie? Har jo en stor dunk-dumt å kaste det bort på en måte…. Takker for svar.

 2. Nina Furseth said,

  on August 22nd, 2012 at 20:56

  Hei 🙂
  Så bra! Styrketrening er et must, og med det så følger proteinene ja. Og her gjelder det å ta det beste fra de ulike sidene, og kombinere til en optimal helhet.
  Det går helt fint å kombinere Myo proteiner med erteproteiner og hampproteiner og annen supermat. Selv bruker jeg også myseproteiner, men blander det med de beste veganske.

  Mvh Nina 🙂

Leave a reply