Grøt, “snøballer” og sånn..

Ξ January 16th, 2013 | → 8 Comments | ∇ Oppskrifter/ Recipes, Søtt: kaker, småbakst, frokost |

..besto dagen i dag stort sett av.. Joda, noen dager er mindre actionfylte enn andre (les: ikke i form), og i tillegg okkupert av ting som ikke på noen måte er planlagt.. 😯   eller, jo egentlig, men ikke likevel.. ha ha!! – men uansett så kan man jo da gjøre noe morsomt på matfronten – som smaker godt, og oppfyller kravet til ernæringsmessig “riktighet” (he he, somethings never change) OG protein-pakkede søtsaker..  :mrgreen: Startet dagen med denne lekkerbisken;

Quinoagrøt med tilbehør Quinoagrøt – kokt på mandelmelk, vanilje-protein krem og noen bringebær! En fryd for både øyet og ganen.

Dagens høydepunkt ble imidlertid disse, som jeg på instagram (nina_furseth) valgte å kalle “SNOWBALL” VANILLA TRUFFLES

Snøball trøffler

Oppskrift: 

 • 1 scoop/35 g vaniljeprotein 
 • 2 ss aman prana kokosmel
 • 2-4 ss kokosmelk (prøv deg frem, deigen skal være fast)
 • kokosmasse til å rulle “ballene” i 😉

Sett kaldt noen timer, gjerne i fryser en stund, så blir de helt faste. Merk: der er ingen direkte fettkilder i disse annet enn kokosmelken, siden jeg ønsket meg magre trøffler, men skal komme tilbake til flere varianter, med mer “trøkk” i  😎  Ser de fristende ut? flere bilder følger..

 

 

8 Responses to ' Grøt, “snøballer” og sånn.. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Grøt, “snøballer” og sånn.. '.

 1. Kristine BV said,

  on January 17th, 2013 at 11:18

  MM interessant blogg! 😀 Sånne lager jeg ofte også – men med peanøttmel i tillegg 😉 Hvor får du tak i fettredusert kokosmasse? Og lager du mandelmelka selv?

 2. Nina Furseth said,

  on January 17th, 2013 at 15:45

  Jeg også lager noen med penøttmel, la ut på instagram for noen dager siden, en super-skinny variant 😉 En favoritt kombi synes jeg er peanøttmel + vaniljeproteim, det blir snickers smak.. og med sjokkotrekk så er det jo himmelen!

 3. Ragnhild said,

  on January 17th, 2013 at 19:37

  Åh, quinoagrøt er så utrolig godt! Quinoa- bokhvetegrøt er nok de beste grøtene som finnes 😀
  Og alle trøflene dine ser supergode ut! Jeg lagde faktisk raw sjokoladefudge i dag selv, og koser meg med de nå 😉 Såå gode!

 4. Nina Furseth said,

  on January 17th, 2013 at 20:08

  Åå ja! Quinoa + bokhevet er kjempegodt! Nødt å kjøpe meg bokhvetegryn igjen. Og så er det så god grøt når man lager den på mandelmelk.. mmmm..fyldig. Og runder av med litt ekte kokosmelk på slutten, er jo som sunn riskrem 😀

  Sjokkofudge er nyydelig, oppskrift i bloggen snart? Og den paprikahummusen så GOD ut, jeg skal lage linsehummus nå, av røde linser 🙂 nom nom

 5. Ragnhild said,

  on January 18th, 2013 at 11:11

  Smart å lage riskrem med kokosmelk, det må jeg virkelig prøve!! Og linsehummus også hørtes veldig godt ut!

 6. Nina Furseth said,

  on January 18th, 2013 at 12:05

  Ja, det er kjempegodt! Og bruker man vanlige risgryn også, langkokte runde, så blir det luksus.
  Jeg har ikke el-visp faktisk, men med iskald kokosmelk og det så regner jeg med at man får fluffet kokosmelken veldig godt opp?

  Vet du forresten hvor man får tak i kokosbutter? ikke oljen, men det mye mer fyldige kokossmøret? eller kokoskrem heter det kanskje? Bestille på nett?

  Klem N 🙂

 7. Ragnhild said,

  on January 18th, 2013 at 18:01

  Ja, det vet jeg 😀 Du kan bestille coconut butter på Iherb! Jeg bestiller alltid det fra Artisana, for de har så bra økologiske og ikke varmebehandlede produkter.
  Siden jeg har det iiiiskaldt i leiligheten min, er coconut butteret steinhardt nå- det er alltid mykere på sommeren. Men når jeg skal bruke det, setter jeg det bare noen minutter i vannbad eller ved ovnen, så smelterer det til perfekt konsistens på kort tid 🙂

 8. Nina Furseth said,

  on January 19th, 2013 at 18:24

  Fettredusert koksomasse er iherb. Mandelmelken kjøper jeg på supernature eller life. Har ikke foodprocessor for tiden.. he he, mye mosing og visping for hånd her må kan du tro 😮 he he

Leave a reply