“Detox-frokost” – ..ny “epoke” – og kroppen gleder seg ;)

Ξ November 30th, 2011 | → 11 Comments | ∇ Helse/Health, Livsstil/Lifestyle, Oppskrifter/ Recipes, Super food/ helsekost/ Iherb |

..jepp!! En STOR porsjon av dette er det jeg for tiden starter dagen med.. det har vært ALTFOR mye proteiner, over en ALTFOR lang periode (les: ÅR!) Det funker ikke lengre, jeg fikk “beskjed av kroppen” at NÅ er det på tide med en endring eller to.. ( MEN: jeg er fortsatt glad i ulike varianter av grøt og havre/korn.. men ikke hver dag, og ikke før utpå formiddagen.. ref. grunn beskrevet i neste avsnitt..)

Så altså; ene endringen er noe redusert proteininntak generelt sett. Den andre er litt færre måltider, og at jeg da altså beveger meg mer mot et kostholdsopplegg tilnærmet konseptet “Leangains” og i ulik grad en form for periodisk faste. Grunnen er at jeg har funnet ut at dette nå føles bedrefungerer bedre, og passer bedre for MEG, og MIN livsstil NÅ, mye fordi jeg har fått en del endrede fokusområder… OG kjent på kroppen at det er nødvendig! For ikke å snakke om at kroppen føles MYE lettere, og det er langt enklere å holde på en SUPER-smal linje.. 😎 

Kort sagt (siden de fleste kjenner til leangains): jeg sentrerer nå “største” matinntaket rundt treningstiden, og lar ca 50% av matinntaket, og noe karbohydrater komme ETTER treningsøkten! **(NB: når treningen er om ettermiddag/kveld vel og merke. Trener jeg om morgenen, da “lever” jeg på aminosyrer, hovedsakelig bcaa, med en piff av koffein (les: Coffee Coach) + tyrosine + taurin! Hah, ikke noe “forhøyet” insulinnivå som skal få ødelegge den fatburn-sekvensen min der gitt :mrgreen: )

ENKELT OG (veldig) GODT..

 • Lett dampet brokkoli, 2-300 g går LETT ned!
 • Mandler (som har ligget i bløt i vann, har dem i kjøleskapet) Valnøtter er fint også, siden de og mandler er sett på som de sunneste og mest næringsrike nøttene!
 • En raus skje omega369 olje, og jeg bruker Udo’s akkurat på denne, siden det smaker godt!
 • Knivsodd himalayasalt/urtesalt og litt sort pepper

Nb: jeg skulla ha alfalfa-spirer her også, men hadde IKKE det akkurat i dag..

(..OG bl.a en “grønn drikk” inntas også i denne forbindelse..)

😀

 

11 Responses to ' “Detox-frokost” – ..ny “epoke” – og kroppen gleder seg ;) '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' “Detox-frokost” – ..ny “epoke” – og kroppen gleder seg ;) '.

 1. Kristine said,

  on November 30th, 2011 at 13:58

  Takk for en kjempe koselig kommentar.
  Jeg skal ikke legge sjul på at du virker som en super dame og at du ser helt fantastisk ut. Da er det ekstra stas å få slik tilbakemelding fra deg 🙂
  Ha en super uke.

 2. Nina Furseth said,

  on November 30th, 2011 at 14:53

  Bare hyggelig det Kristine 🙂

  Og jeg mener det virkelig!
  Gleder meg bare til i kveld jeg nå, for da skal jeg lage kokosmakroner!!

  Ha en super-fin uke du også 😉

  Klem Nina.


 3. on November 30th, 2011 at 17:45

  Håper dette funker bedre for deg. jeg for min del funker best på lavfett/høykarbo. spiser litt etter PF,men ikke etter “reglene”. bruker du BCAA?

 4. Jane said,

  on November 30th, 2011 at 17:58

  Åååh nam, brokkoli er så godt!
  Dette ser jo akkurat ut som typisk mat jeg spiser. (spiser også etter PF, veldig behagelig!). Bortsett fra at jeg slenger med litt hummus isteden, og så blander jeg udo’s inn i hummusen istedenfor å ha den over grønnsakene.
  Har du prøvd rosenkål forresten? Det er fantastisk godt å spise på samme måte som du gjør med brokkolien her.

  Lurer på hvordan kroppen din “sa ifra” om at den hadde fått nok protein?

 5. Nina Furseth said,

  on November 30th, 2011 at 22:19

  Jeg varierer litt nå for tiden, går litt etter lyst og behag, og det som kjennes bra 🙂 .. for meg

  Spiser nok ikke så mye fett heller, selv om jeg er lavt på karben.. men det er et eget valg. Er ikke så glad i fett.. og så har jeg dager med mer karb innimellom. Men slapper av mer i forhold til dette nå, har vært altfor mye fokus på det ifm konkurranser, og nå føler jeg for en time-out, bokstavelig talt.

  Ja, bruker bcaa kapsler, samt et bcaa-pulver som ikke er så mye kunstig i. Litt søtning er d, men ikke fargestoffer.

 6. Nina Furseth said,

  on November 30th, 2011 at 22:31

  Der sa du det! HUMMUS var det som manglet, åh, nam, det skal lages asap! Har flyttet skjønner du og kjøkkenutstyret har ikke plass sånn som før, og er i esker fortsatt endel.
  Udos i hummus var jo en selvfølge “før” 🙂

  Elsker rosenkål! DET må jeg kjøpe! Men du: den kokeboken: det stod at medlemmer av norsk vegetarforening skulle få et spesialtilbud på den, men jeg fikk aldri noe mail på det?? Vet du noe om det? 🙂

  Når det gjelder proteininntaket, så er det litt sånn “synsing” overfor meg selv, men basert på at eksemlignende tilstander rundt øyne og ved ørene/tinning kan indikere ubalanse i nyrer bl.a, syreoverskudd etc, så kan jo det være overbelastning/syre grunnet mye proteiner over mange år.. og det tok litt av med shakes en periode.. i tillegg mer sliten, “tyngre” i kroppen og små-lei.. OG det at jeg selv vet at man egentlig ikke trenger så mye proteiner… (spesielt nå som jeg ikke bygger mer, tvert i mot, jeg har krympet meg selv litt, og trent meg litt ned – mindre volum med andre ord. Fikk litt nok av hele oppstyret, og har nå startet en ny epoke i livet mitt etter en helt sinnsyk “utrensing” både på det mentale og fysiske planet.

  Går det bra med treningen din?

 7. Jane said,

  on November 30th, 2011 at 23:06

  Apropos hummus; hummus med hampfrø, det må du prøve!! + udo’s, så blir det en digg omega-hummus.
  Det spesialtilbudet på boka var vel bare første måneden tror jeg.

  Kan sikkert bli for mye protein kan jeg tenke meg, etter så mange år med høyt inntak. Håper det føles bedre med omlegging av kostholdet ditt etterhvert da 🙂 Viktig å lytte til kroppen.

  Treningen går så det suser! Koser meg stort og har hatt bra utvikling, spesielt etter PT-timene med deg 😉 Hehe. Har bytta treningssenter, trener nå på 24fitness og stortrives 😀

 8. Nina Furseth said,

  on December 1st, 2011 at 02:21

  Åja, SUPER-hummus! 🙂
  Hva for krydderier bruker du i den? Samme som andre typen, og litt sitron og udos da, sånn at den blir myk? Oppskrift? 😉

  Ja, det er akkurat det som er, over såpass mange år, og da med det animalske som fortsatt liksom ble i kostholdet likevel.. og da blir den totale proteinmengden for stor. Men nå er jeg tilbake på den “stien” med mye mer grønt og langt mindre proteiner, siden det nå blir ordentlig vegetariske dager i perioder. Tror det vil være en fin ting for kroppen 🙂

  24Fitness ja, he he, jeg også har medlemskap der, men fant meg ikke helt til rette, annet enn på formiddager. Nå jobber jeg jo dagtid også, så ble til at jeg drar på Galaxy, selv om det er en omvei uten like. Ender nok på Evo på Majorstua, for det er like ved her jeg bor, og naturlig nok da veldig praktisk og tidsbesparende!

  Men du: vi må få til den kaffe/kafe møtet vi snakket om, som ikke ble pga for mye å gjøre den helgen, nå frem mot jul går det i ett her med jobb både lør og søn, men hva med på nyåret? F.eks på Helt Rå kafe’n eller lignende? har ikke vært på den enda..

  🙂

 9. Jane said,

  on December 1st, 2011 at 10:41

  Ja, kafe må vi jo bare få til, hadde vært kjempekoselig med en skravl 😀 Har ikke vært på Helt Rå ennå jeg heller. Nyåret = deal!

  Oppskriften på omegahummusen er noe sånt:
  Til 1 boks kikerter (= ca 230 g) bruker jeg 3 scoops hampfrø (= ca 45 g), 3 ss udo’s, en skvis sitronsaft og ca 1/2 dl vann + litt salt. Det blir en deilig og kremet hummus, pga hampfrøa <3
  Til variasjon, tilsett feks 1 ts spisskummen og 1/2 ts paprikapulver og gjerne 1 fedd hvitløk. Spesielt bra om du vil ha mer udo's oppi, siden krydderne kamuflerer oljesmaken bra.

  Ha en fin førjulstid, Nina, så sees vi over jul og nyttår 🙂

  Klem J

 10. Nina Furseth said,

  on December 1st, 2011 at 22:58

  Deal! Da er det Helt Rå på nyåret, DER er så utrolig mye godt, jeg har sett menyen.. *smatt* 😉

  Og tusen takk for oppskrift! Den skal lages i morgen. Eneste jeg “sliter” med er at jeg fortsatt ikke har foodprosessor med S-kniv.. så stavmikseren får jommen kjørt seg til tider. Får se, ta en tur på el-kjøp.. problemet her jeg bor nå er plassmangel..

  Ha en super førjulstid du også, og kom gjerne innom meg på Supernature i Bogstadveien. Flott smoothiebar og himmelske hjemmelagde flapjack’s bl.a 🙂

  Klem N.

 11. Jane said,

  on December 2nd, 2011 at 00:00

  Stavmikser funker like finfint til hummuslaging vil jeg tro. Stress å flytte, det vet jeg alt om…

  Får se å dra skrotten innom supernature i løpet av desember da skjønner jeg, smoothiebar og flapjacks høres fristende ut 😉

Leave a reply