Choco-heaven Mocca-Toffeè mousse

Ξ August 7th, 2012 | → 4 Comments | ∇ Oppskrifter/ Recipes, Søtt: kaker, småbakst, frokost |

..Ja takk! Jeg ELSKER sjokoladesmak, karamell, mocca, toffeè, og sjokolade-smakende spiselige ting.. MEN: jeg rører ikke the “real thing”, no way! Jeg har for mye disiplin til det, det blir bare tull, ikke har jeg lyst på heller, og det er et valg jeg har tatt for min egen delmin greie rett og slett, fordi → “Nothing ever tastes as good as lean feels” ♥ – Men er det egentlig noen sak, når man kan lage deilige, søte OG sunne desserter uten “fløte og sukker”? Som i tillegg er proteinrike?

Her er i alle fall siste varianten jeg lagde, en noe avansert form for “FLUFF”:

..sweet heaven, and so healthy :)“Chocolate Mocca Toffeè Mousse”  (kan halveres, men da blir det litt lite.. 🙄 )

4 eggehviter (ps. ta vare på eggeplommene, de blir deilig vaniljekrem)
ca 5 ss sukrinmelis – smak til etter dine preferanser
→ piskes stivt med bittelitt salt, og settes til side

4-5 gelatinplater – bløtlegges 10 min i kaldt vann, press så ut alt vannet, og smelt den i 2-3 ss sterk/espresso kaffe.

1/2-1 boks mager kesam/skyr (150-300g). Smak til med sukrinmelis og stevia. Jeg bruker toffeè liquid stevia. Love it! Det er det mest fantastiske søtnigsstoff som finnes!
4-5 ts rått-kakaopulver (NB: dvs den økologiske, RÅ (= ikke brent/varmebehandlet) **Regia-kakao’ene er til info IKKE verken økologiske eller “rå”, og har pga kraftig varmebehandling (brent altså..) en svært forringet næringsverdi.. den er død! Jepp!
*valgfritt: 1 liten scoop, ca 25 g protein-pulver (vanilje eller sjokoladesmak er best, enten whey, kasein, hemp eller erteprotein. Alt funker)

→ Bland det tørre i kesamen, og deretter heller du i kaffe-gelatinblandingen i en tynn stråle.
Til slutt vender du inn i kesamblandingen de stivpiskede eggehvitene, forsiktig, gjerne med en slikkepott.

Fordel blandingen i porsjonsskåler, eller i en stor skål. Sett kjølig noen timer, til hærligheten har stivnet.

Pynt på toppen med med revet sukkerfri sjokolade (jeg brukte Cavalier..)

NB: Pass på så du ikke spiser opp mye av sjokolademoussen (rett fra bollen) før den har stivnet..(det har jeg gjort noen ganger..) :lol:
…den er nemlig veldig søt & god… skal nevnes at jeg lagde denne da jeg var hjemme hos familien sist, og den gikk ned på høykant..

..fortsatt fin onsdag dere 🙂

 

4 Responses to ' Choco-heaven Mocca-Toffeè mousse '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Choco-heaven Mocca-Toffeè mousse '.

 1. tilbakeigjen said,

  on August 7th, 2012 at 22:02

  den skal prøves:)

 2. Linn Høyem said,

  on August 8th, 2012 at 12:10

  Herregud den så god ut!!! Lyst til å prøve,men jeg får sjelden til sånne ting:/ Venter på en invitasjon jeg;)

 3. Nina Furseth said,

  on August 8th, 2012 at 12:14

  He he 😉
  Den ER sinnsykt god!! Lagde denne da jeg var hjemme hos mamma i Juli, for der er mixmaster og greier tilgjengelig vettu 🙂 har ikke det her i “skoesken” min – og DA orker jeg ikke stivpiske mer enn max 2 eggehviter av gangen.. får krampe i underarmen, LOL 😛
  *ønsker seg mixer*

  Stay tuned for vanillafudge og cookie dough.. 🙂

 4. Kristine said,

  on August 8th, 2012 at 21:53

  Har lagd omtrent akkurat den samme mange ganger! Synes det er kjempegodt å røre inn litt bær også:)

Leave a reply