..Sjokolade & antioksidanter – gotta’ love it!!

Ξ August 2nd, 2013 | → 3 Comments | ∇ Antioksidanter, Glutenfritt, Helse/Health, Kosthold, Livsstil/Lifestyle, Oppskrifter/ Recipes, Smoothie, shake, drikke, Sukkerfritt, Super food/ helsekost/ Iherb, Trening |

..eller hva? JEG er ihvertfall veldig glad i den daglige dosen antioksidanter – i skjønn forening med smaken av vanilje, kanel og sjokolade.. og en passe dose gode proteiner. Min “treat” siden jeg som nevnt før er på “test-deff”..  😎 Har flere oppskrifter på lignende protein-kaffe-kakao drikker på oppskrift-sidene mine  :mrgreen:

Her er dagens utgave, som har en “rosa-aktig” farge fra Coco Cardio som er en mix av beste kvalitets raw kakaopulver, rødbete-pulver og hibiscus ekstrakt. De to sistenevnte har et svært høyt innhold av viktige antioksidanter, som i samspill med kakaoen gjør dette til en helt fantastisk bra boost for helsen.

coco cardio 2

“Cococ Cardio” Varm styrkedrikk – aka Proteinkaffe/kakao

  • 1,5 dl kokende varmt vann (bruk vannkoker)
  • 1 dl mandelmelk (eller soya, vanlig, havre etc. du bestemmer..)
  • 1 ts pulverkaffe (vanlig, espresso, eller koffeinfri) *kan sløyfes dersom ikke du liker/ønsker kaffe
  • 2 ts kakaopulver, har her brukt Coco Cardio*
  • 1 ss sjokoladeprotein, (her brukte jeg smaken chocolate fudge brownie)
  • litt kanel, cayenne, vanilje, og steviapulver. Noen dråper stevia choco hadde jeg også i.. Cus’ :mrgreen: I like it sweeet (*kanel og cayennepepper har dessten positive virkninger på blodsukker og fettforbrenning)
  • Lag kaffe i koppen av pulverkaffe + halvparten av vannet.Ta en shaker og mix kakao + proteinpulver sammen med melken + resten av vannet. Rist kraftig. Hell over i kaffen, forsiktig, sånn at du bevarer skummet på toppen. NYDELG!! ♥

coco cardio

 

*jeg bruker alltid koffeinfri kaffe dersom:

  1. Dagens treningsøkt er unnagjort.. og
  2. Klokken har passert 16.. – hvorfor det? Jo;
  3. Det tar cirka 4-5  timer å få halvparten av koffeinen ut av systemet, og etter mellom 8-10 timer er ca 75 prosent av koffeinen borte.. så den henger ganske godt i m.a.o  😉
  4. Det morsomme er dessuten at jeg en del ganger har byttet ut “vanlig” kaffe med koffeinfri før trening.. og i flere tilfeller har den gitt like mye “boost” som den med koffein (?!) – YAY for placeboeffekten.. he he (når det er sagt, så vet jeg jo at det grønn te + tyrosine tilskuddet jeg tar før trening trolig “sparker” mer enn koffeinet, isolert sett.. men koffein med i den sammenheng får fart på “fatburn-effekten”
  5. Dropper også (som hovedregel) koffein på “trenings-frie” dager – nettopp for å beholde den gode effekten koffein har på energi (les: “guts”) og utholdenhet!

Kilder: Norsk Kaffeinformasjon (og http://www.coffeeandhealth.org/ og Fredrik Paulun) 

Se HER for noen gode kaffe-fakta og at den faktisk er BRA for helsa!!

…Og i dag er det dessuten; FREDAG! Ha ha 😉

Nina Furseth New Edition

 

Ha en strålende dag!

 

3 Responses to ' ..Sjokolade & antioksidanter – gotta’ love it!! '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' ..Sjokolade & antioksidanter – gotta’ love it!! '.

  1. Eva Kristin said,

    on August 2nd, 2013 at 10:19

    Skulle ønske jeg var like flink som deg når det kommer til kaffe. Er veldig avhengig av en viss dose for dag, men unngår den helst på kveldstid.

    Ha en super fredag og god helg 🙂

  2. Hilde M said,

    on August 7th, 2013 at 13:47

    Endelig! Da har jeg funnet ut hvilket kakao pulver jeg skal prøve ut! Tusen takk 😀

  3. Nina Furseth said,

    on August 10th, 2013 at 15:34

    Ja, det er kjempebra!! 😀

Leave a reply