Spicy gryterett med mirakel-nudler!!

Ξ November 29th, 2011 | → 3 Comments | ∇ Helse/Health, Livsstil/Lifestyle, Oppskrifter/ Recipes, Salt: Middag, lunch, småretter |

…noe av det beste jeg vet, superenkelt å lage, low-carb/no-carb, og du velger selv om du vil ha retten “vegetarisk” eller med en form for kjøtt.

Ingredienser:

  • 1- pk Shirataki nudler
  • Litt kyllingstrimler, evt biffstrimler, karbonadedeig el.l
  • Linser, bønner, kikerter el.l dersom du ønsker en vegetarisk utgave. Eller i tillegg til litt kylling/kjøtt. Selv bruker jeg oftest det. Ca 50/50
  • Knuste tomater, frisk chili, løk, hvitløk, purre. Jevne og avrund med en skje mager kesam, matyoghurt, og/eller en skvett usøtet soyamelk. En mektigere variant får du ved å bruke matyogurt, eller cocosmelk. Ingen fasit her. Litt tomatpurè gir en kraftigere tomatsmak. Basilikum, oregano, litt curry/cumin m.m for å gi gryten den rette smaken.
  • Server med masse grønt, frisk spinat og paprika er fargesprakende antioksidant-rike varianter. Soltørket tomat gir en ekstra piff, og “dressingen” her består av magerkesam med hvitløk og cayenne :mrgreen:
  • Tips: ha gryten i ildfast form, dryss på revet gulost, og gratiner i ovnen 10 min på ca 200 grader. Et herremåltid!

 

… litt fristende eller?? 😉

Bon Apetite!!

………………………

MIRACLE NOODLE(klikk på link for mer info)

Nyt pasta/nudler med god samvittighet! Og JA! Det er faktisk viktig å tenke over dette med karbohydrater, spesielt de man får fra pasta, ris og korn generelt! (Frukt også, men det er ikke tema her..)

Folk flest er IKKE i så stor fysisk aktivitet at det rettferdiggjør et i ulik grad “større” inntak av disse matvarene! Sorry for den, men det er den harde sannheten.. (dere som evt ER det, gjør selvsagt som dere vil)

→ Så; DERSOM du ønsker å beholde en god form, stram kropp, definert og “SUPER” fysikk (les: det som for DEG er “supert”, sånn DU selv ønsker å se ut. Dette er viktig, DU skal trives med deg SELV. Hva andre måtte mene er irrelevant! Husk det! Andre har ikke stemmerett engang, mark my words!) 😎

→ OG likevel ønsker deg (store) måltider, gjerne om kvelden! der det tradisjonelt medfølger masse nudler eller pasta, så er dette tingen. Ikke mer å si der, annet enn at DETTE er det beste ALTERNATIV man da har. Og jeg synes det er helt fantastisk!! I USA har disse mirakelnudlene vært på markedet lenge, og populariteten er enorm! (Merk: jeg har skjønt endel reagerer på lukten da man åpner pakken.. vel, det er rett og slett pga en naturlig fermenteringsprosess i selve konjac-roten, som nudlene er laget av. Ikke la det være en stopper, hold for nesa da vel, til du har skylt nudlene grundig 😆 )

Nudlene er altså laget av:

-Naturlig vannløselig fiber UTEN fett, sukker eller stivelse
-Inneholder IKKE raske karbohydrater  – BARE sunne fiber fra konjakrot (glucomannan)
-FRI for gluten, hvete, egg, soya og dårlig samvittighet
-Fibrene smaker ikke noe i seg selv, men drar til seg smak av krydderet i en hver suppe, saus eller gryterett
-Skylles og varmes opp på 1 minutt! Lag så den type gryte, wook du ønsker, med all verdens muligheter innen krydder, saus og smak, og tilsett nudlene!

*Kjøpes HER 

 

3 Responses to ' Spicy gryterett med mirakel-nudler!! '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Spicy gryterett med mirakel-nudler!! '.


  1. on November 29th, 2011 at 16:02

    Mmmm det så jo faktisk meget godt ut. Jeg har brukt nudlene i kylingretter med chilli og kokosmelk. det må du prøve. 🙂

  2. Nina Furseth said,

    on November 29th, 2011 at 16:17

    Mmm, ja jeg og har gjort det, hadde bare ikke bilde av det.. 🙂

    Lagde en thai variant med red currypaste, kokosmelk, koriander, chili. Og så drysset litt peanøtter på toppen. Himmel så godt det er! Null karb nesten, og sunt fett! Namm!

  3. SuperRosa said,

    on January 24th, 2012 at 13:32

    åååh, soltørka tomater er bare såååååå godt…!

Leave a reply